2014.04.21.   Polgári Platform
A Polgári Platform kérdése Bölcskei püspök úrhoz

A Polgári Platform olvasta Bölcskei Gusztáv református zsinati elnök nyilatkozatát a reformatus.hu oldalon. Kérdeznénk a püspök úrtól, hogy mit jelent az alábbi gondolata:

“Azt aláírom, hogy ami ma Magyarországon látható, nem felel meg mindenben a klasszikus liberális demokrácia kritériumainak, és a politikailag korrekt beszéd követelményeinek sem. De nem vagyok meggyőződve arról, hogy a fekete-fehér szembeállítás, a magasabb és alacsonyabb rendűekre való szétosztás mindenben megfelel a valóságnak.”

Sokat segítene Magyarországnak, ha a közélet vezetői tisztán és egyértelműen fogalmaznának, ezért kérjük a püspök urat, hogy tegyen világosabb állásfoglalást.

- Milyen az, amikor egy demokrácia szürke?

- Kik osztanak szét magasabb és alacsonyabb rendűekre micsodát, és ez a magasabb-alacsonyabb rendű felosztás milyen arányban felelhet meg a valóságnak?

Püspök úr! Magyarország szomjazik a tiszta és egyenes beszédre. Kérjük, reszletezze álláspontját, ha erre módja van.

Köszönettel:

A Polgári Platform elnöksége