2015.10.26.
Pályázat: Együtt a versenyképesebb oktatásért

Együtt a versenyképesebb oktatásért – A Szabad Piac Alapítvány tanulmánypályázata Pályázat célja: A közelmúltban készült kutatások eredményei rendre azt mutatják, hogy a hazai oktatás minősége nemzetközi viszonylatban egyre inkább lemaradásba kerül. A tanulmányi pályázat célja annak elősegítése, hogy az oktatásban jelenleg is részt vevő hallgatók, diákok osszák meg saját javaslataikat, ötleteiket a köz- és felsőoktatás fejlesztésének lehetőségeiről.

A pályázat témája:

A Szabad Piac Alapítvány két kategóriában várja a pályázók tanulmányait:

1. Digitális írástudás fejlesztése a közoktatásban:

Az internet és az informatikai eszközök hatékony használata mára már az élet minden területén, de elsősorban a munkavállalás során elengedhetetlen. Ennek ellenére a legfrissebb PISA felmérés szerint a magyar diákok többsége 15 évesen még digitálisan írástudatlan. Milyen módszerekkel, hogyan lehetne hatékonyan fejleszteni a tanulók ilyen készségeit a közoktatásban?

2. Versenyképes tudás a felsőoktatásban:

A pályakezdő fiataloknak az egyetem elvégzése után komoly kihívásokkal kell megküzdeniük a munkaerőpiacon. A probléma súlyosságát jól mutatja, hogy a fiatalkori munkanélküliség megoldását az Európai Unió is kiemelt ügyként kezeli. Hogyan lehetne változtatni a hazai felsőoktatás bevett módszerein, struktúráján annak érdekében, hogy a hallgatók versenyképes szaktudást szerezzenek és érvényesülni tudjanak a munkaerőpiacon?

Formai követelmények:

A beadott pályázatok maximális terjedelme 10 oldal, 12-es betűmérettel, Times New Roman betűtípussal, 1,5-ös sorközzel. A dokumentumok formátuma .doc, .docx vagy .pdf.

Díjazás:

Mindkét kategóriában a legjobb pályamunkát bruttó 150 000 forinttal jutalmazzuk.

Jelentkezés módja:

A pályázaton való részvétel regisztrációhoz kötött, ami a http://unbouncepages.com/versenykepes-oktatast/ címen elérhető űrlap kitöltésével végezhető el. A regisztrált jelentkezők pályázatait a versenykepes.oktatast@gmail.com email címre várjuk legkésőbb november 25. éjfélig.

Versenykepes_oktatasert_palyazati_felhivas.pdf