Tagok

Alapító

Somogyi Zoltán (1973) szociológus, üzletember. A szabad, azaz az állam által szabályozott, de üzleti résztvevőként meg nem közelített piac és az angolszász konzervatív politikai gondolkodás híve. Alapítója a Political Capital Intézetnek, műsort vezet az ATV-n, jelenleg pedig az Atlas Leadership Academy hallgatója.

 

 

Tiszteletbeli Elnök

Kész Zoltán (1974. január 22.) 1997-ben végzett az ELTE angol szakán. A diploma megszerzése óta eltelt időben tanított általános iskolában, középiskolában és egyetemen is. 2000-ben  Kaliforniában tanított amerikai történelmet egy évig Fulbright ösztöndíjjal. Számos angol tankönyv szerzője. 2008 óta vesz részt különböző szabad piaci konferenciákon. Többször járt az Egyesült Államokban, de képviselte már az alapítványt többek között Litvániában, Szlovéniában, Indiában és Spanyolországban is. Az első európaiként végezte el az Atlas Leadership Academyt 2012-ben.  Az alapítvány korábbi elnökeként felelős volt a hazai és a külföldi szponzorokkal való kapcsolattartásért, az oktatási projektekért valamint az operatív irányításért. Jelenleg független országgzűlési képviselő és a Polgári Platfrom elnöke.

Igazgató

Hajba Máté a Szabad Piac Intézet igazgatója és a Polgári Platform alelnöke. Érdeklődési területe az állam és az egyén viszonya, amivel kapcsolatban libertárius nézeteket képvisel. A nemzetközi médiában megjelentek írásai a Magyarországon egyre növekedő intolerancia kapcsán valamint nemzetközi kapcsolatok témakörben. Annak érdekében, hogy segítsen terjeszteni az individualizmus, szabadság, tolerancia és a szabad piac eszméit, az Eötvös Klub nevű ifjúsági szervezet alapításában is közreműködött, amely része a European Students for Liberty hálózatnak.

 

Tagok

Seres László (1963), Pulitzer-emlékdíjas újságíró, publicista, a HVG Online munkatársa, a Kapitalizmus blog szerkesztője. Világnézete: individualista, libertárius, külpolitikai kérdésekben erős neokon beütéssel, de leginkább Ayn Rand objektivista filozófiájának híve, a szabadpiaci társadalmat morális okokból támogatja. A 2000-es évek elején a klasszikus liberális értékeket valló Hayek Társaság egyik alapítója.

 

Bullain Nilda – jogász, a civil társadalommal és nemzetközi fejlesztéssel foglalkozó szakértő. 2002 óta az Európai Nonprofit Jogi Központ ügyvezető igazgatója, előtte 1994-2001-ig a Civil Társadalom Fejlődéséért Alapítvány igazgatója volt. Munkája során az összes kelet-közép-európai és volt szovjet tagállamban, valamint számos közel-keleti, afrikai és ázsiai országban szerzett közvetlen tapasztalatot a demokratizálódási, társadalomfejlődési folyamatokról. Ennek során vált a jogállami keretek között működő szabad társadalom és szabad piac elkötelezett hívévé.

 

Dr. Nehéz-Posony Márton ügyvéd, korábban újságíró. Egyebek mellett gazdasági, adójogi és személyiségi jogi ügyekkel foglalkozik, kidolgozója több, a 2010-es kormányváltást követő törvénymódosítások miatt szükségessé vált alkotmánybírósági indítványnak.

 


Széky János (1954) újságíró, műfordító. Az ELTE bölcsészkarán végzett, a magyar Britannica főszerkesztője volt, jelenleg az Élet és Irodalom rovatvezetője és kolumnistája. Főként angolból fordít szépirodalmi és nonfiction-műveket. Konzervatív-liberális, piacpárti, ellenez minden kollektivizmust. Élénken érdeklődik a magyar XIX. század és Köztes-Európa jelene iránt.